Miljövänligare bil

Miljövänligare bil

För dig som är intresserad av att köpa en miljövänligare bil så finns det ett riktigt bra alternativ som inte så många känner till. Diesel och bensin har sina nackdelar när det gäller miljö, därför är det intressant att titta närmare på gasbilar. Gasbilarna är ofta hybridbilar som också kan gå på bensin eller diesel. Den finns olika sorters gas som kan användas som drivmedel men en bra variant är naturgas som är mycket miljövänlig. Den kan tillverkas av restavfall och sopor. Det blir allt vanligare med tankstationer för gas runt om i vårt land och runt de större städerna är det tätt mellan stationerna. Många tror att det är krångligt att tanka en gasbil men det är inga problem alls. Behöver du reservdelar till din gasbil eller någon annan bil kan man titta in på till exempel Meca.se där man hittar det mesta man kan behöva.

En kvinna tvättar bilen

läs mer

Väldigt bra skrivet

Väldigt bra skrivet

skolanBlir lite rädd när jag läser detta egentligen för att det är så sant. Att vi redan i skolåldern liksom stämplar barnen om de är ”duktiga” eller inte.

På min tid så fanns ju klart inte ADHD och sådana begrepp utan de räknades nog som bångstyriga eller lite ”mindre teoretiskt begåvade och passade bättre för praktiska yrken”.

Vi hade till exempel ett särskilt klassrum där ett fåtal elever fick gå in under matte, engelska och svenskalektionerna och få hjälp av en speciallärare. När jag ser på dessa personer idag så har de väldigt enkla och ofta praktiskt inriktade arbeten som egentligen inte krävs någon utbildning för.

Så då funderar jag, är det för att de redan på lågstadiet klassades som att de inte var bra nog eller smarta nog för att göra ”karriär”….. Det är en skrämmande tanke på så fall.

läs mer

Kul ”reklam” för iPhone 7

Kul ”reklam” för iPhone 7

apple 2Har personligen alltid varit en Blackberry-person och har aldrig riktigt förstått denna hysteri med iPhone. Så jag blev verkligen full i skratt när jag såg denna ”reklamen” på iPhone 7. Kanske förgyller din dag också 😉

 

läs mer

Åhhhh så nervös!

Åhhhh så nervös!

sverige irlandNu är det inte många minuter kvar tills det är avspark i Sveriges första EM-match 2016! Jag är så nervös så jag håller på att dö! Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för Sverige för jag tror helt klart att Irland kommer att bli ett svårt motstånd.

Så håll tummarna nu och kolla checklistan, öl, chips och pizza 😉

läs mer

Mors dag

Mors dag

bukett till gravenIdag skänker vi alla en tanke till alla mammor ute i världen. Vi ska fira min fru lite senare idag men först så ska jag till min mammas grav och sätta blommor på den. Jag skänker också alltid en extra slant till cancerfonden på denna dag. Min mamma gick inte att rädda men jag hoppas att pengarna kommer att rädda någon annans mamma i alla fall.

Men jag är inte bitter eller ledsen för att hon är borta. Hon var en fantastisk mamma och jag väljer att komma ihåg de stunder vi hade istället för att fokusera på sorgen och saknaden.

Så glöm inte bort era mammor och ge dem en extra kram idag!

läs mer

Slopa påskfjädrarna!

Slopa påskfjädrarna!

påskpysselSkulle här med vilja be alla att slopa påskfjädrar från och med i år, eller endast använda dem som ni redan har kört. Läste ett inlägg på Djurens rätts facebooksida att en kvinna hört att det ska finnas syntetiska fjädrar att köpa som alltså är helt ofarliga för djuren, dock så hade hon inte hittat några. Så om du mot förmodan skulle hitta syntetiska fjädrar så kan du köpa dem med rent samvete.

Det går ju att göra färggranna och personliga ”fjädrar” av silkespapper så vet vi att vi inte skadar några djur alls.

Ledsen att kanske lägga lite sordin på påskstämningen, men jag måste tala om vad jag tycker, speciellt när det handlar om djurplågeri.

 

 

läs mer