Barn och miljö

Barn och miljö

Det är lätt att börja tänka lite extra på det där med miljö när man skaffar barn. För i ärlighetens namn finns det ganska mycket gällande miljöaspekten att fundera på när man blir förälder. Blöjorna var något av det första jag började fundera över. Alla småbarnsföräldrar vet hur mycket blöjor som går åt och hur många soppåsar, bara med blöjor, som man går ut med. Tygblöjor kändes som ett bra och miljövänligt alternativt. Och så började jag fundera, är det det egentligen. Hur mycket mer kommer vi tvätta och hur påverkar det miljön? Och framförallt, hur läckagesäkra är de där tygblöjorna? Jag ska erkänna att med första barnet blev det traditionella blöjor. Omständigheter, som vi inte kunde påverka, gjorde att tygblöjorna fick vänta. Men med nästa kommer det förhoppningsvis bli annorlunda. Nu ägnar jag mig istället åt att googla på tillbehör och barnstolar till bilen. För ett annat välkänt fenomen med barn är ju att de växer, och de växer fort. Till sommarens semester har den lilla troligen växt ur sin nuvarande bilbarnstol så jag måste hitta en ny. Har ni någon att tipsa om  är det bara att skriva i kommentarsfältet.

aaaaaa

läs mer

Väldigt bra skrivet

Väldigt bra skrivet

skolanBlir lite rädd när jag läser detta egentligen för att det är så sant. Att vi redan i skolåldern liksom stämplar barnen om de är ”duktiga” eller inte.

På min tid så fanns ju klart inte ADHD och sådana begrepp utan de räknades nog som bångstyriga eller lite ”mindre teoretiskt begåvade och passade bättre för praktiska yrken”.

Vi hade till exempel ett särskilt klassrum där ett fåtal elever fick gå in under matte, engelska och svenskalektionerna och få hjälp av en speciallärare. När jag ser på dessa personer idag så har de väldigt enkla och ofta praktiskt inriktade arbeten som egentligen inte krävs någon utbildning för.

Så då funderar jag, är det för att de redan på lågstadiet klassades som att de inte var bra nog eller smarta nog för att göra ”karriär”….. Det är en skrämmande tanke på så fall.

läs mer

Kul ”reklam” för iPhone 7

Kul ”reklam” för iPhone 7

apple 2Har personligen alltid varit en Blackberry-person och har aldrig riktigt förstått denna hysteri med iPhone. Så jag blev verkligen full i skratt när jag såg denna ”reklamen” på iPhone 7. Kanske förgyller din dag också 😉

 

läs mer

Varför tar folk inte ansvar för sina barn längre?

Varför tar folk inte ansvar för sina barn längre?

Jag upphörs aldrig att förvånas hur folk inte skäms när deras barn beter sig illa. Nu var det en mamma som inte säger till sin son att inte spotta på folk på planet, ja du hörde rätt, han spottade på andra passagerare.

När personalen på Ryanair sa till mamman att hålla ordning på sonen och se till att han inte spottade på folk så blir personalen utskälld…… För det första – ska man behöva säga till en vuxen människa att dess barn inte ska spotta på folk? För det andra – om man nu inte skulle ha uppmärksammat det och får en tillsägelse, skäms man inte ögonen ur sig då?

skämms

Ryanair har varit i blåsväder flera gånger med märkliga avgifter och regler, men i detta fallet gör de helt rätt! De har förbjudit kvinnan och sonen på livstid att komma tillbaka och det är inte mer än rätt. Misstag gör vi alla men när vi inte lär av dem eller försöker reparera dem så får man ta konsekvenserna av sitt agerande.

läs mer

Åhhhh så nervös!

Åhhhh så nervös!

sverige irlandNu är det inte många minuter kvar tills det är avspark i Sveriges första EM-match 2016! Jag är så nervös så jag håller på att dö! Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för Sverige för jag tror helt klart att Irland kommer att bli ett svårt motstånd.

Så håll tummarna nu och kolla checklistan, öl, chips och pizza 😉

läs mer

Mors dag

Mors dag

bukett till gravenIdag skänker vi alla en tanke till alla mammor ute i världen. Vi ska fira min fru lite senare idag men först så ska jag till min mammas grav och sätta blommor på den. Jag skänker också alltid en extra slant till cancerfonden på denna dag. Min mamma gick inte att rädda men jag hoppas att pengarna kommer att rädda någon annans mamma i alla fall.

Men jag är inte bitter eller ledsen för att hon är borta. Hon var en fantastisk mamma och jag väljer att komma ihåg de stunder vi hade istället för att fokusera på sorgen och saknaden.

Så glöm inte bort era mammor och ge dem en extra kram idag!

läs mer