Miljömanifestationen Earth Hour

Det är ingen nyhet att jag gillar allt som har med datorer och teknik att göra. Jag räknar mig inte till en slit och släng människa men när jag satt och surfade lite på lunchen på jobbet idag insåg jag att jag och familjen kanske inte är fullt så bra på det där med hållbarhet och miljö som jag tror. Vi håller till exempel på att leta hus, inget konstigt med det, vi håller helt enkelt på att växa ur vår nuvarande bostad. Jag har kontaktat mäklare, här hittar du dem förresten, för att få tips om lämpliga objekt. Jag slukade alla deras erbjudanden med hull och hår, tills en tanke blixtrade ner i huvudet på mig. Miljöanpassning, jag har inte frågat om miljöanpassningen på ett enda hus. Energiförbrukning däremot, det har jag tagit reda på, men resten? Nej. Jag säger inte att det är oviktigt med energiförbrukning heller, inte minst med tanke på att det är Earth Hour imorgon, men det är ju bara en del i hållbarhetsutvecklingen.

På tal om Earth Hour, glöm inte att göra en insats imorgon, det är en otroligt viktigt global manifestation. För oss i Sverige är det 20.30 – 21.30 och släcka alla lampor och elektronik som gäller. Skittråkigt tänker du kanske, att bara sitta i mörkret och göra ingenting. Äh, passa på att få den där egentiden som du har längtat efter. Med avstängd mobil och ingen dator eller surfplatta igång är det garanterat ingen som stör dig. Tänd lite stearinljus och våga anta utmaningen att bara umgås med dig själv och dina tankar i en timma. Eller gör något mysigt tillsammans med din partner och familj. I den stressiga tidsålder som vi lever i är sådana här tillfällen inte bara viktiga för miljön utan även för oss som människor. Jag lovar att du kommer att upptäcka att en timma går fort, även utan att vara uppkopplad eller glo på tv.

 

aaa