Bra skrivbord till datorer

Bra skrivbord till datorer

Det är stor skillnad mellan olika skrivbord. De gamla skrivborden är ofta väldigt vackra men de är inte avsedda att ha datorer på. Fel höjd som gör att det är omöjligt att få en ergonomisk arbetsställning. Sedan finns det ingen plats för varken sladdar eller dator. På vårat kontor använder vi skrivbord från Orderinvest. Det är ett företag som verkligen är specialister på kontorsinredning.

Det jag gillar med Orderinvests skrivbord är att det går att variera så mycket. Skrivbordet köps väldigt enkelt och sedan finns det olika tillbehör för att utrusta skrivbordet till en fullgod arbetsplats.

Givetvis finns det plats för dator och kablar. Med ett ståskrivbord så fästs datorn under skivan. Detta utan att du riskerar att slå i benen. Kablarna fäst också i skivan så att det blir lätt att städa under och att benen inte trasslar in sig.

Ett bra skrivbord underlättar arbetet och minskar belastningen på kroppen. Så ditt gamla ärvda skrivbord må vara snyggt men det platsar inte som ett skrivbord till en dator. Då är det nya skrivbord som gäller som är anpasasde för datorer.

huduudd

läs mer

Var noga med backup!

Var noga med backup!

problem med datornHar precis ägnat hela dagen åt att försöka få igen en dator med Windows 10 som loopade i reparationssystemet, ett ganska vanligt fel när man googlar det.

Jag gjorde i alla fall vad jag kunde enligt konstens alla regler men kunde inte få datorn att sluta loopa, så jag fick helt enkelt blåsa hela datorn och börja om från början.

Nu hade jag sån tur att han som äger datorn är rätt duktig på att göra backuper på en extern hårddisk. Så det var inte så mycket han förlorade. Jag skulle i och med detta vilja påminna alla om att göra regelbundna backuper för det är så otroligt lätt att det händer något med datorn. Antingen om du gör det på något moln av något slag eller en fysisk extern hårddisk.

läs mer

Viktigt med ett bra antivirusprogram

Viktigt med ett bra antivirusprogram

avg antivirusVet du vad min vanligaste uppgift har varit sedan jag kom tillbaka från semestern? Att hjälpa folk som har fått virus på dina datorer för att de inte har uppdaterat sitt anitvirusprogram.

Så jag vill rekommendera AVG Antivirus till alla er som inte har ett antivirusprogram idag. Detta är ett gratis program du kan ladda ner och det fungerar både till PC, Linux och MAC.

AVG Antivirus tar bort och stoppar virus, maskar, trojaner och spionvirus. Det ser även över dina mail och stoppar rootkits, som försöker ta kontroll över din dator, samt kontrollerar länkar på facebook och twitter som du klickar på eller delar.

Om du vill ha ett bra antivirusprogram så kan du ladda ner AVG Antivirus här.

läs mer

Google ska bli ännu bättre

Google ska bli ännu bättre

googleHar ni läst om att Google omorganiserar för att bli ännu bättre? Detta känns verkligen som spiken i kistan för många konkurrenter enligt mig.

Personligen så använder jag endast Google som sökmotor för jag tycker att de ger bäst träffsäkerhet och snabbast resultat. Så om Google nu ska bli ännu bättre så kommer det att bli riktigt svårt för konkurrenterna att hänga med. Enligt mig så ligger de redan långt långt efter.

Bara att hoppas att det inte blir några ”barnsjukdomar” som det gärna blir med teknik och nya produkter och/eller omorganisationer då det är lätt att saker hamnar mellan stolarna. Men det känns inte riktigt så eftersom samma personer som driver Google idag kommer att vara med i både Google och Alphabet i framtiden.

läs mer

Tips när du gör din nästa PowerPoint-presentation

Tips när du gör din nästa PowerPoint-presentation

Jag vet att det är många som sliter sitt hår över du kan gör en bra och snygg PowerPoint-presentation. Men det är inte så svårt som man kan tro om man bara gör det enkelt för sig.

Så här är lite tips du kan ha i bakhuvudet nästa gång du ger dig på detta.

  1. Tänk igenom vad du vill förmedla och planera väl. Ingen kommer ihåg bilder med en massa text på. Se till att ha punkter och korta meningar och berätta istället vad du vill ha sagt och låt åhörarna anteckna.
  2. Tänk på vad du använder för färger. Det finns garanterat personer i publiken som är färgblinda så att kombinera rött, blått och grönt är inte bra. Det bästa är att antingen ha en mörk text mot en ljus bakgrund eller tvärt om. Tänk också på att texten ska gå att läsa från långt ifrån där du står.
  3. Skriv stort. En tumregel är att rubriken ska vara mellan 36 och 48 punkter stor, och övrig text mellan 24 och 36 punkter. Välj också ett typsnitt som inte är för snirkligt, det kan vara svårt att läsa på håll.
  4. Skriv rent och tydligt. Blanda inte för mycket med kursiv, fet och understrykning, det blir bara rörigt. Använd inte heller enbart VERSALER, det är svårare att läsa om en hel sida är med versaler.
  5. Använd nyckelord som du sedan talar runt. Det är lättare för publiken att följa med om du pratar runt nyckelord på bilden. Annars är risken stor att du tappar en del när de ska läsa din text samtidigt som du talar.
  6. Använd inte för mycket som kan distrahera. Ju mer man kan i PowerPoint ju mer vill man använda. Men motstå frestelsen att ha en massa effekter på bilderna.
  7. Blanda aldrig stående och liggande bilder! Välj en variant och håll dig till den.

Lycka till!

powerpoint

läs mer

Tips för en snabbare dator

Tips för en snabbare dator

Tänkte dela med mig av några av de tips som vi brukar gå igenom för datoranvändarna på jobbet, speciellt de som klagar på att datorerna är seg och helst vill ha en ny. Med dessa steg så blir datorn nästan som ny :) Tipsen är egentligen för alla datorer men jag kan inte så mycket om Mac så de är mest anpassade för PC.

slö dator

1 – Rensa hårddisken på filer och program du inte använder. Gör även en diskrensning så att datorn kan ge förslag på vilka åtgärder som kan göras för att öka utrymmet. Du kan till exempel välja att ta bort temporära internetfiler och Komprimera gamla filer.

2 – Rensa din webbläsare. Då tar du bort cookies och webbhistorik som ligger och tynger ner datorns kapacitet.

3 – Arkivera filmer och bilder. Denna typ av filer är väldigt stora och tunga så bäst är att föra över dem på en extern hårddisk eller annan enhet du sparar eller har backup på.

4 – Avinstallera program som du inte använder.

5 – Ta bort så att program inte startar automatiskt. Detta gör också att datorn går långsammare eftersom det går åt att starta en massa program som du kanske inte ens kommer att använda. Det är bättre att du väljer att starta dem själv om det inte är program du använder dagligen.

6 – Krymp papperskorgen. Normalt är cirka 10% av hårddiskens utrymme låst till papperskorgen. Du kan högerklicka på papperskorgen och ändra hur stor andel av hårddisken den går utnyttja. Glöm heller inte att tömma din papperskorg med jämna mellanrum.

7 – Kontrollera datorn för spioner och virus. Även om du har ett antivirusprogram så kan oönskade gäster ändå titta in. Du kan med jämna mellanrum gå in på antivirusprogrammet och starta en sökning för att rensa bort det som ändå har kommit in i datorn.

8 – Defragmentera hårddisken. Då packar och sorterar datorn själv ihop filer så att det blir bättre utrymme på hårddisken.

9 – De till att din dator är uppdaterad med den senaste versionen av operativsystemet.

10- Ibland kan det till och med vara värt att betala ett par hundralappar för en IT-firma att se över datorn om du känner dig osäker på att göra detta själv.

läs mer