Barn och miljö

Det är lätt att börja tänka lite extra på det där med miljö när man skaffar barn. För i ärlighetens namn finns det ganska mycket gällande miljöaspekten att fundera på när man blir förälder. Blöjorna var något av det första jag började fundera över. Alla småbarnsföräldrar vet hur mycket blöjor som går åt och hur många soppåsar, bara med blöjor, som man går ut med. Tygblöjor kändes som ett bra och miljövänligt alternativt. Och så började jag fundera, är det det egentligen. Hur mycket mer kommer vi tvätta och hur påverkar det miljön? Och framförallt, hur läckagesäkra är de där tygblöjorna? Jag ska erkänna att med första barnet blev det traditionella blöjor. Omständigheter, som vi inte kunde påverka, gjorde att tygblöjorna fick vänta. Men med nästa kommer det förhoppningsvis bli annorlunda. Nu ägnar jag mig istället åt att googla på tillbehör och barnstolar till bilen. För ett annat välkänt fenomen med barn är ju att de växer, och de växer fort. Till sommarens semester har den lilla troligen växt ur sin nuvarande bilbarnstol så jag måste hitta en ny. Har ni någon att tipsa om  är det bara att skriva i kommentarsfältet.

aaaaaa